Kockázatvállalás biztonságosan? – Az ISO 9001:2015 szabványhoz kapcsolódó kockázatkezelés

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával való együttműködés jegyében 5 részes cikksorozatot jelentetünk meg a Kamara által szerkesztett Dél-Dunántúli Gazdaság lapszámaiban, melyben a minőségirányítás aktuális, a piaci szereplők széles körét érintő témákat dolgozunk fel.

Sorozatunk ötödik, záró része a megújult minőségirányítási rendszerszabvány, az MSZ EN ISO 9001:2015 szabványhoz kapcsolódó kockázatértékelés kérdéskörével foglalkozik.

A minőségirányításra vonatkozó ISO 9001:2015 szabvány közelmúltban végbement rendes felülvizsgálásának egyik fő célkitűzése volt, hogy a Nemzetközi Szabványügyi Testület (ISO) által kiadott szabványok egységesebbé váljanak a kockázatok azonosítása, értékelése és kezelése tekintetében.

A fentiek miatt is fontosnak éreztük, hogy cikksorozatunkban foglalkozzunk a kockázatkezelés kérdésével.

A cikk teljes tartalma elérhető az alábbi linken, a lapszám 19. oldalán.

 

Ezúton is köszönjük a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának a minőségirányításra vonatkozó információk közzétételében nyújtott szíves segítséget. A további közös együttműködés reményében, szeretnénk köszönetet mondani a cikksorozat publikálásához nyújtott lehetőséget.

Amennyiben kérdése, észrevétele merült fel a témával kapcsolatban, kollégáink szívesen állnak rendelkezésére az alábbi elérhetőségeken.

up