Ösztöndíjasokat avatott a Farkas Ferenc Ösztöndíj Kuratóriuma

Dr. Farkas Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának professzora, a Kar korábbi általános és stratégiai rektor-helyettese, dékánja, dékán-helyettese, a menedzsment tudományok nemzetközi és hazai szinten is kiemelten elismert képviselője 2016. szeptember 27.-én hunyt el. Hihetetlen szellemi alkotókészsége, széles körű gyakorlati tapasztalata közgazdászok generációit inspirálta elmélyült és célorientált szakmai, tudományos munkára.

Civil kezdeményezésre ösztöndíj került alapításra, - tisztelegve a Professzor Úr emléke és munkássága előtt -, melynek célja a tehetséges, innovatív és közösségért tevékenykedő, kiemelkedő tanulmányi és szakmai-tudományos eredményeket elérő hallgatók támogatása. A Kuratórium munkájában és az ösztöndíj gondozásában elnökként részt vett Dr. Farkas Ferencné egyetemi docens.

Az ösztöndíj-pályázat kuratóriuma a beérkezett pályamunkák magas színvonalára tekintettel az ösztöndíj mellett különdíjat is kiadott. Az egyes díjakat a pályázat kuratóriuma a 2017. október 4-én tartott díjátadó ünnepségen adta át a díjazottaknak – a Farkas Ferenc Ösztöndíjat Filinger Kitti, vezetés és szervezés mesterszakos hallgató nyerte el. Különdíjat kapott Papp Eszter kereskedelem és marketing alapszakos hallgató. A díjazott témák között szerepelt Farkas professzor úr életútjának és szellemi hagyatékának bemutatása a Közgazdaságtudományi Kar FÉSZEK című lapjában illetve a szervezetek vezetői generáció-váltásához kapcsolódó kutatás folytatása is.

Az egyes pályázók mentorálásában részt vett Dr. Balogh Gábor egyetemi adjunktus, a CERT Tanúsító Zrt. Szakmai Felügyelő Testületének tagja, aki aktív szerepet töltött be a pályázat lebonyolításában is.

A CERT Tanúsító Zrt. ezúton is köszöni a Kuratórium meghívását a díjátadó ünnepségre, gratulál és további sikeres munkát kíván az ösztöndíjas hallgatóknak. További sikeres munkát és jó egészséget kívánunk a Kuratórium tagjainak és kiemelten Dr. Farkas Ferencné tanárnőnek.

up