Kereshetővé válnak az akkreditált státuszú tanúsítványok

A Nemzetközi Akkreditálási Fórum (IAF) globális kezdeményezésének köszönhetően a jövőben on-line kereshetővé válik az egyes tanúsító szervezetek által kiadott tanúsítványok státusza és érvényessége. A lehetőségnek köszönhetően az akkreditált státuszú tanúsítványok értéke és piaci érvényesíthetősége tovább nő, ezért még inkább érdemes lesz akkreditációval rendelkező tanúsító szervezetet választani a jövőben.

Tanúsított partnereinknek adott eddigi információnkkal egyezően a Nemzeti Akkreditáló Hatóság tájékoztatása alapján (amelyet ide kattintva érhet el) a Nemzetközi Akkreditálási Fórum IAF CERTSEARCH szolgáltatása megteremti a lehetőséget, hogy az akkreditált tanúsítványokra vonatkozó adatbázisok lekérdezhetővé váljanak.

Ma Magyarországon számos olyan tanúsító szervezet létezik és fejti ki tevékenységét, aki nem akkreditált formában, megkérdőjelezhető szakmaisággal, külföldi szervezetek mögé bújva, nem érvényes hazai akkreditációval nyújtanak szolgáltatásokat.

A nemzetközi hálózat kiépülésével a világméretű, ingyenesen és közvetlenül elérhető adatbázis lehetővé teszi, hogy a tanúsított szervezetek és partnereik elejét vegyék az olyan visszaéléseknek, amelyek a tanúsító szervezetek akkreditációjának hiányával vagy annak hazai honosításával összefüggő aggályokkal kapcsolatosak és felléphessenek ezek ellen.

A kezdeményezésnek köszönhetően a jövőben javulni fog az akkreditált státuszú tanúsítványok piaci értéke pl. egy pályázati vagy közbeszerzési eljárásban, ahol egyértelműen eldönthetővé válik az adatbázisból történő lekérdezés során a tanúsítványok státusza illetve fennállta.

A CERT Tanúsító Zrt. akkreditált tanúsítási szolgáltatásait az alábbi linken érheti el, akkreditációnkkal kapcsolatos információkat pedig itt tekintheti meg.

A CERT Tanúsító Zrt. a szakmai követelmények magas szintű teljesítéséért viselt elkötelezettségének keretében önkéntesen részt vesz az adatbázis kialakításának és fejlesztésének munkálataiban.

Amennyiben további információra lenne szüksége, vagy akkreditált tanúsítási szolgáltatásaink iránt érdeklődne, kollégáink szívesen állnak rendelkezésére elérhetőségeinken.