Tanúsítás folyamata

Tanúsítási folyamat lépései:

1. lépés

A honlapunkon lévő ajánlatkérőlap kitöltésével kérhet ajánlatot irányítási rendszerének tanúsítására.

Környezetközpontú irányítási rendszerhez az ajánlatkérő lap megküldését követően egy kiegészítő adatlapot küldünk kitöltésre. Az ajánlatkérés beérkezése után 1 munkanapon belül kalkulációt készítünk, mely alapján ajánlatunkat megküldjük Önnek. Az ajánlat elfogadását követően egyeztetünk az auditor személyével kapcsolatosan.

2. lépés

Az ajánlat elfogadása után történik a tanúsítási szerződés megkötése.

A folyamat következő lépéseként a kijelölt auditor felveszi Önökkel a kapcsolatot és egyeztet az auditok időpontjairól. A tanúsítási eljárás többnyire 2 alkalommal a helyszínen elvégzendő auditot foglal magába. Az esetlegesen feltárt nemmegfelelőségek kezelését követően kerülhet sor a tanúsítvány kiadására.

3. lépés

Az auditortól beérkező jelentések és az esetleges nemmegfelelőség kezelések dokumentumainak elfogadása után a CERT Tanúsító Zrt. Tanúsítási Bizottsága döntést hoz a tanúsítvány kiadásáról.

A kiadott tanúsítvány érvényességi ideje 3 év. 3 éves fenntartási idő csak az évente végrehajtott sikeres felügyeleti auditokkal érvényes. Az okirat lejártát követően újabb szerződés létrejöttével lehet kezdeményezni az okirat megújító eljárást.